Espresso – Din lokala tidning

Amatörkonstnärer ställer ut på biblioteket

På julskyltningen var det åter dags för vernissage på Osby biblioteks konsthall. För tredje året i rad visade Osbys amatörkonstnärer upp sina alster för allmänheten, och alla som ville fick möjlighet att rösta på sitt favoritkonstverk.  

Blandad kompott

I år är det 41 verk, av 42 konstnärer, som visas. Det är mest målningar i olika tekniker, akryl, olja, akvarell, collage, foto och blyertsteckningar, men även textil, träslöjd och keramik. Lotta Petterson, kulturutvecklare i Osby och den som håller i arrangemanget, är mycket nöjd med utställningen – Mycket färg och stor bredd, och en hel del verk med samhällsengagemang. Det är konstnärer i alla åldrar, den yngsta 12 år, och med olika bakgrund men med den gemensamma nämnaren att alla bor eller är verksamma i Osby kommun.  

Både nya och gamla

Många av konstnärerna har varit med tidigare år, några är med för första gången, men alla är överens om att det är ett väldigt trevligt arrangemang där konstnärerna får möjlighet att träffa varandra, och se vilka mer som sitter i sina stugor och skapar. Att man sen får visa upp vad man gör för bibliotekets besökare och kanske få en röst eller två gör det hela lite mer spännande.  

Välbesökt

Det var ett mycket välbesökt vernissage, stundtals var det riktigt trångt i konsthallen där konstnärerna minglade med besökarna. Men det är så det ska vara, och givetvis hjälpte de övriga aktiviteterna i biblioteket till att dra folk. – Barnens snögubbeutställning, PRO-kören som sjöng och lottförsäljning, allt bidrog till att göra stämningen hög.   Text o bild: ingela@alltomosby.se [gallery ids="2202,2203,2204"]]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x