Espresso – Din lokala tidning

Mötesplats Ljuspunkten

I februari 2017 startade Ljuspunkten, så nu har vi varit igång i 2,5 år. En verksamhet som startades då personalen i hemtjänsten fick frågor angående en mötesplats att träffas på och prata och umgås, fika och äta gott.
Så det bestämdes att två dagar i veckan skulle det vara möjlighet för de som önskade att komma till mötesplats Ljuspunkten. Så nu träffas vi på följande dagar; Tisdagar 14:30-18:30 och fredagar 14:30-15:30. Tisdagar börjas det med fika och sen blir det en gemensam kvällsmat (deltagarna har bestämt gången innan vad det är som ska lagas). Allas önskemål tillgodoses inom rimliga gränser. På fredagar är det eftermiddagsfika.

Del av ett sammanhang
Denna verksamhet ger deltagarna mycket, de blir sedda, de blir en del av ett sammanhang och alla kommer till tals (vissa mer än andra såklart). Känslan av tillhörighet blir verkligen stor och att man inte är ensam i sin situation. Det blir många härliga möten och vi ser hur gott det gör för våra deltagare

Lions bidrog till utflykt
Ibland kommer det önskemål som vi inte kan uppfylla, men ibland så lyckas vi med det omöjliga. Som nu när vi fått ett bidrag från Lions i Osby som möjliggjorde att vi kunde åka till Österlen på en härlig utflykt. Deltagarna blev bjudna på middag och fika och det blev en härlig dag tillsammans.

Hälsningar från oss på Ljuspunkten!

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy