Espresso – Din lokala tidning

Nya Färevallen ska skapa nya vanor

Nya Färevallen är en fantastisk anläggning med massor av möjligheter till både roliga och spännande aktiviteter för alla åldrar. Tanken har från början varit att skapa en mötesplats oavsett intresse och ålder. Idag finns en helt ny fotbollsplan, utegym, boule och padelplan. Men möjligheterna är så mycket större.

Prova på
Under påsklovet arrangerade Östra Göinge kommun aktivitetsträffar för alla barn och ungdomar. Inspirationen kommer från Skåneidrotten som hade något liknande projekt men mer anpassat för vissa åldrar.
– Vi provar nu en egen variant där vi bjöd alla till tre olika platser och arrangemang, berättar Therese Svensson Collin, fritidsansvarig på Ö. Göinge kommun. Första dagen var vi i Brobys sporthall. Därefter på Färevallen i Sibbhult och rundade av med olika aktiviteter i Knislinge som exempelvis judo, bowling och handboll.

Annons
flexbanner avdelare 190x250
Annons
banner cx 60

Kul med boule
På Färevallen pågick en genomgång av boule för ett gäng intresserade. Tips och råd delades frikostigt ut av proffset Alfredo Nalin. Boule är inte bara en sport för pensionärer och för stranden. Att det är en aktivitet som engagerar och roar alla åldrar, såg man tydligt bland deltagarna.
En timme tidigare hade ett 50 tal PRO-medlemmar fått instruktion i utegymet. Nu väntade man in barn och ungdomar för att hitta på en del kul i det vackra påskvädret. Så är det ju tänkt – på Färevallen finns alltid något att göra och någon att träffa.

Text: johnny@espressomedia.se

Camilla Leo Malmberg och Therese Svensson Collin.

Relaterade inlägg

Espressos lokala gratistidningar

admin

Miljömedveten motion med HHF

Johnny Billinger

Felix i Iran

Ingela Lindström

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Johnny Billinger

Jenny Syrén fann sitt stora intresse i livet

Ingela Lindström

Från hushållstjänster till ledsagning och omsorg

Ingela Lindström

Sparbanken Göinge – Lokala kontor och nöjda kunder

Ingela Lindström

Veterinär Per Josefsson – djurens advokat

Ingela Lindström

Don´t get bitter- get better

Johnny Billinger

Good Morning UF – underlättar för morgontrötta

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy