Espresso – Din lokala tidning

Nya Färevallen ska skapa nya vanor

Nya Färevallen är en fantastisk anläggning med massor av möjligheter till både roliga och spännande aktiviteter för alla åldrar. Tanken har från början varit att skapa en mötesplats oavsett intresse och ålder. Idag finns en helt ny fotbollsplan, utegym, boule och padelplan. Men möjligheterna är så mycket större.

Prova på
Under påsklovet arrangerade Östra Göinge kommun aktivitetsträffar för alla barn och ungdomar. Inspirationen kommer från Skåneidrotten som hade något liknande projekt men mer anpassat för vissa åldrar.
– Vi provar nu en egen variant där vi bjöd alla till tre olika platser och arrangemang, berättar Therese Svensson Collin, fritidsansvarig på Ö. Göinge kommun. Första dagen var vi i Brobys sporthall. Därefter på Färevallen i Sibbhult och rundade av med olika aktiviteter i Knislinge som exempelvis judo, bowling och handboll.

Kul med boule
På Färevallen pågick en genomgång av boule för ett gäng intresserade. Tips och råd delades frikostigt ut av proffset Alfredo Nalin. Boule är inte bara en sport för pensionärer och för stranden. Att det är en aktivitet som engagerar och roar alla åldrar, såg man tydligt bland deltagarna.
En timme tidigare hade ett 50 tal PRO-medlemmar fått instruktion i utegymet. Nu väntade man in barn och ungdomar för att hitta på en del kul i det vackra påskvädret. Så är det ju tänkt – på Färevallen finns alltid något att göra och någon att träffa.

Text: johnny@espressomedia.se

Camilla Leo Malmberg och Therese Svensson Collin.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy