Espresso – Din lokala tidning

Unga Göingar i Världen – Patrik i “The Big Apple”

Berätta om ditt jobb

Jag jobbar som Art Director på ett produktionsbolag i New York.
 Vi jobbar som kreativa partners till reklambyråer, artister och marknadsavdelningar. Vi hjälper 
varumärken och företag att växa genom att skapa och verka, konceptuellt och strategiskt, i gränslandet mellan historieberättande och olika digitala plattformar. I grunden är vi en väldigt teknikintresserad grupp och det har varit lite av vår spjutspetkompetens i reklamlandskapet. Vi jobbar med kunder som Google, Mercedes, Warner Bros, Android, Nike, mfl.
 

Hur kom du in på det?

Intresset började i tidig ålder med första datorn på Hjortronvägen sent 90-tal, och ett stort datorspelsintresse, vilket ledde till ett stort datorintresse. Internet kom till byn strax därefter och vi satt ofta i en lokal under Pulsen och spelade tillsammans och mitt intresse för internet, teknik och underhållning fastställdes någonstans där. Vidare utbildade jag mig på Hyper Island i Karlskrona som var en bra ingång till reklam- och produktionsbranchen. Jag åkte till Los Angeles i sju månader på praktik på en animations-studio och första veckan hemma igen fick jag anställning på en byrå i Stockholm.
 

New York

När flyttade du till New York?
Jag flyttade till New York tidig sommar 2008.
 

Hur kändes det att flytta dit?

Det var enormt spännande och roligt. Jag hade aldrig varit i New York innan jag åkte över. Tanken var att jag bara skulle åka över i tre månader på ett projekt men det blev förlängt ett par gånger innan det blev permanent.
 

Vad tycker du om staden?

Jag älskar staden. Det finns en energi och puls där som jag aldrig känt någon annanstans. En enorm smältdeg av människor från jordens alla hörn som lever på alldeles för liten yta och skapar en enormt spännande atmosfär som är svår att tröttna på. Det är väldigt enkelt att tycka om New York.
 

Hur är det att bo där?

Det är fantastiskt. Jag önskar att alla fick prova på det. Som överallt kommer man in i en vardag efter ett tag men det är ett mycket högre tempo generellt sett än säg i Los Angeles eller Stockholm. Folk lever för sina jobb på ett sätt som aldrig skulle kännas igen i Sverige.


Osby

Vad har du för relation till Osby nuförtiden?
Mor och far bor kvar i byn och jag brukar åka och hälsa på dem över jul eller över sommarn. 
Jag har också en del kompisar kvar i byn som jag försöker hålla kontakten med så gott det går.
 

Vilka är de största skillnaderna mellan livet i Osby och New York?

Det känns väldigt svårt att jämföra. Det bor 10 miljoner människor i New york och 9000 i Osby Kommun.
 

Blev allt som du förväntade dig?

Nej men lide snitt e inte litt.
 
[dt_slideshow width=”1200″ height=”500″ posts=”patrik-newyork” /]]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x