Espresso – Din lokala tidning

20 år i TV-världen

Annika Ottosson är uppväxt i Osby men landade i Stockholm och TV- världen. Vi börjar med att Annika får beskriva sig själv.
– Jag är en glad drömmare. Någon som fått sina törnar av livet, som många gånger fallit men som rest sig igen. En som älskar livet och vad det ger. De flesta av mina vänner brukar säga ”du är en sådan livsnjutare” och det stämmer verkligen. Jag upplevs ofta som väldigt positiv men även min sol har fläckar.

Snäll är den finaste egenskapen
Uppväxten var både mjuk och sträng. Annika växte upp med föräldrar i villa och där grannskap, miljö och vänner präglade en fin barndom.
– Man kunde cykla vart som helst. Vi lekte otroligt mycket men hade alltid hade tider att passa. Man visste tydligt vad som var rätt eller fel. Jag och min bror Peter är väldigt snälla människor och vi fostrades med att vara snälla. Det är den finaste egenskapen man kan ha. Något jag alltid burit med mig genom livet. Jag har många vänner kvar i Osby som jag träffar några gånger om året. Osby var en bra start i livet på alla sätt.

Läste sig in i mediabranschen
Annika jobbade några år på W. Erikson & Co och började engagera sig fackligt. Det ledde till att hon fick åka på kurser och ta steget ut.
– Jag lärde mig att våga ta plats, att säga vad jag tyckte. En chans jag fick av Erland Nilsson och Karl Åke Nilsson.
TV var på den tiden något som kändes ouppnåeligt. Men Annika vågade ta steget och pluggade i tre år på olika media- och TV-utbildningar. Hon kämpade sig genom en tuff bransch och gjorde sig ett namn.
– I samband med att jag kom in på en mediautbildning i Åsa -95, gick min mamma hastigt bort och valet att lämna blev ännu svårare. Men jag är glad att jag vågade och är säker på att mamma hade varit väldigt stolt över mig.

Jobb som projektledare
Idag jobbar Annika som projektledare på produktionsbolaget Mastiff där hon just nu avslutat en ny säsong av Så ska det låta, som går på SVT just nu. Hon har också startat upp en ny säsong av Bytt är Bytt för TV4.
– I min roll som projektledare ansvarar jag för budget i projektet. Jag har hand om all upphandling av leverantörer, teknik och personal. Logistik, scheman och planering. Jag ska ha koll på allas arbetsområden. I ett projekt varierar personalen från allt mellan 25 till 150 medarbetare. Flest är vi när man gör stora underhållningsprogram och galor.

Golv hos Bagge
I denna värld händer det ofta saker. Då är det ofta projektledaren som får lösa problemet.
– Jo jag fick köra 25 mil för att få tag i rätt råvaror i fjällen till Tina Nordström. Men också boka en hemlig flygbiljett till den ryska dödshotade journalisten Anna Politkovskaja som jag kämpade i tre månader för att få kontakt med. Därefter försökte jag få hit henne då hennes biljett ”försvann” på vägen. Hennes öde har verkligen påverkat mig, hon var en fin person. Nästa uppdrag kan vara att lägga om golvet hos Anders Bagge så han kan öva hemma istället för danslokalen. Eller flyga till Turkiet som konsult för Turkiska Körslaget.

Lyckligt lottad
Tv-branschen är inget för dåliga nerver. Ovissheten om framtiden är stor.
– Ja du vet aldrig om du har ett jobb mer än 3–4 månader, förklarar Annika. Samtidigt är jag lyckligt lottad och har jobbat med detta i 20 år och gjort över 50 projekt som exempelvis Lets Dance, Stjärnorna på slottet, Körslaget, Fotbollsgalor, Det stora racet, Sveriges Yngsta mästerkock, Tina på besök m.m. Jag är så otroligt glad för alla människor jag fått träffa, kända, okända och platser jag fått besöka, som aldrig någonsin hade passerat min väg annars. Brukar säga att jag nog skulle kunna skriva en bra bok om det.

Vill skapa egna saker
Idag bor Annika i Stockholm. En stad hon älskar lika mycket som Osby.
– Ja i Stockholm finns mångfalden. Allt är tillgängligt nästan dygnet runt. Det är en vacker stad med möjligheter. Trots puls och stress så hittar man sitt lugn här.
När det gäller framtiden så ska Annika fullfölja några av sina drömmar.
– Ja jag vill skapa egna saker, produkter. Älskar inredning och trädgård, så hoppas på något inom detta. Tycker alltid man ska få drömma. Har man en önskan och ett mål så är begränsningen endast dina egna tankar, avslutar Annika.
Av anita@espressomedia.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy