Espresso – Din lokala tidning

56 års längtan är över

Den 30 oktober 1963 fick jag titta på ett TV-program som hette Drop In. Jag fyllde åtta år i december det året och detta är ett av få minnen jag har från min barndom. Vi hade ingen TV men farfar och farmor hade.

Där står de plötsligt, i farfar och farmors TV, fyra långhåriga killar i fina kostymer och sjunger fyra låtar jag aldrig hört och aldrig kom att glömma. Sen den dagen har jag längtat efter att få hylla The Beatles, men många roliga projekt har kommit emellan under åren. Fem år som dansbandsmusiker, 20 år som komiker i duon Stefan & Krister och 10 år som manusförfattare och regissör. Men nu är det äntligen dags! Och visst är det ett lämpligt år eftersom det nu är exakt 50 år sedan The Beatles gjorde sin sista spelning.

Tillsammans med fyra musiker gör jag en hyllning där musik blandas med fakta, anekdoter och rykten. Det är en unik soppa.
Detta är ett drömprojekt för mig och det sista jag gör på officiella scener. Jag avslutar alltså med den föreställning jag ville börjat med för 56 år sedan. Säcken är knuten! Jag är född i Kalv och föreställningen ska spelas i Kalvs kyrka där jag som 11-åring stoppades av prästen på grund av att jag spelade elgitarr. Nu får jag min revansch.

Till hösten gör vi ca 20 spelningar i södra Sverige med dessa musiker:
Jens Classon trummor och sång, Benjamin Önnhed gitarr och sång. Hans Schakonat gitarr och sång, Johan Ljuslin klaviatur, Krister Classon bas.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy