Espresso – Din lokala tidning
torskfilé

Ugnsbakad Torskfilé på skånskt vis

MAT. Fisk har sedan urminnes tider varit en betydelsefull naturresurs och bland annat hällristningar visar att fisk även varit ett av de viktigaste livsmedlen. Det var inte minst fiskets förtjänst att samhällen uppstod längs kuster och stränder. Nedanstående rätt är både lättlagad och god.

4 personer:
600 g torskfilé
1 sats skånsk marinad

Skånsk marinad:
50 g finhackad ansjovisfilé
1 hårdkokt finhackat ägg
2 msk finskuren gräslök
2 msk finskuren dill
3 msk finskuren rödlök
1 dl rapsolja

Gör så här:
Pensla en ugnssäker form med lite av marinaden. Lägg på filéerna och täck dessa med marinad.
Grädda i 175 grader varm ugn 10-12 min.
Servera med kokt potatis och/eller stuvade kålrötter.

Tips! Denna anrättning går utmärkt att göra även på filé av gös, gädda, lax, hälleflundra och piggvar.

Bo Martinsson, Husmanskostens Vänner

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy