Ädelkotlett är ett enkelt sätt att göra maträtten lite lyxigare.
Ingredienser (4 portioner)
2 gula lökar
4 fläskkotletter
150 g grönmögelost
Smör till stekning
Maizena till såsen
Salt
Peppar
Grillkrydda
Sallad:
1 gurka
4-5 tomater
Salladshuvud
Vindruvor
Hacka upp löken och fräs tillsammans med smör i en stekpanna.
Stek fläskkotletter i stekgrytan tillsammans med lite smör. Krydda med salt, peppar och grillkrydda.
Plocka ur kotletterna från stekgrytan och ta vara på stekskyn.
Rengör stekgrytan och fyll på med lite vatten.
Placera kotletterna i det kokande vattnet och sätt på locket.
När potatisen nästan är färdigkokt, lägg på löken på kotletterna och garnera med grönmögelost. Ha hög temperatur så att grönmögelosten smälter ner i kotletterna. Voilà, en ädelkotlett!
Sås:
Red den sparade skyn i en gryta bredvid tillsammans med Maizena. Smaka av med salt och peppar efter behov.
Servera ädelkotletterna tillsammans med kokt potatis, sås och sallad.
Smaklig måltid!
Christer Holm, Husmanskostens Vänner
Se tidigare matrecept här.