INGREDIENSER
2 gelatinblad
2 äggvitor
1 dl strösocker
2 äggulor
rivet skal och saft från 1 citron
2 dl vispgrädde
Garnering:
Vispad grädde, rivet citronskal
SÅ HÄR GÖR DU
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.
Vispa äggvitorna till fast skum och vispa sedan ner hälften av sockret, lite i taget.
Vispa äggulorna och resten av sockret poröst i en annan bunke. Tillsätt hälften av citronskalet.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det tillsammans med citronsaften i en liten kastrull. Låt svalna något och rör ner det i ägguleblandningen.Vispa grädden och blanda ner den. Vänd försiktigt ner de vispade vitorna och rör till en jämn smet.
Fördela smeten i vackra glas eller portionsformar och låt fromagen stå kallt ett par timmar så att den stelnar.
Garnera med resten av den rivna citronen och eventuellt en klick vispad grädde!
ÖVRIGT
Smaklig spis! /Bo Martinsson