INGREDIENSER
1 förp. urvattnad inläggningssill á 420 g
10 cm purjolök (mittbiten)
1 äggula
1 msk senap
1/2 del rapsolja
1 citron
2 msk socker
5 msk crème fraiche
Malen vitpeppar
Till garnering: dill och strimlor av citron
SÅ HÄR GÖR DU
Skölj sillfiléerna. Skär dem i 2 cm breda bitar. Ansa purjolöken, skär den i 3 mm stora bitar. Spara lite till garnering.
Blanda äggula och senap. Vispa ned oljan i en tunn stråle till en slät sås. Tillsätt purjolöksbitar, skal och saft av citron, socker och crème fraiche. Smaka av med vitpeppar. Lägg ner sillen och låt dra 1-2 dygn. Garnera med dill och fina strimlor av citronskal. Servera.
ÖVRIGT
Att skåla i: Citronsnaps eller vodka. Källor: Christer Lingfström, Jesper Aspegren