INGREDIENSER
1 dl vetemjöl
1 dl vispgrädde
2 dl mölk
3 ägg
salt, peppar, smör och olja till stekning
Fyllning:
1 liter karljohanssvamp eller blandad skogssvamp (ca 350 g)
2 dl vispgrädde
Topping:
1 mozzarella ca 125 g,
0,5 dl finriven parmesan
SÅ HÄR GÖR DU
Vispa ihop mjöl, grädde, Mjölk och 0,5 tsk salt i en bunke. Tillsätt äggen och vispa till en slät smet. Stek 8 tunna crêpes av smeten, ca 0,5 dl smet per styck i en stekpanna.
Ansa och skär svampen i små bitar. Fräs dem i en stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt 1 msk olja ochstek tills svampen fått lite färg. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar. Häll på grädden och låt koka ihop ca 2 min.
Sätt ugnen på 200 C.
Riv mozzarellan grovt. Blanda med parmesanen.
Bred en klick svampfyllning på varje crepe. Rulla ihop och lägg i en ugnssäker form.
Strö över ostblandningen. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter tills osten smält och fått lite färg.
ÖVRIGT
Crêpes med karljohanssvamp