INGREDIENSER
Ca 600-700 g mandelpotatis
1 gul lök
75-100 g smör
kokspad från potatisen
några msk klippt gräslök
salt och vitpeppar
SÅ HÄR GÖR DU
Hacka löken fint medan potatisen kokar.
Smält smöret. Fördela smöret i 4 koppar, späd med lite av det varma kokspadet från potatiskoket, eventuellt lite gräslök och smaka av med salt och vitpeppar.
Servera en kopp till var och en och ställ potatisskålen mitt på bordet.
Så är det bara att börja doppa i sin kopp! Både trevligt och praktiskt.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Ett norrländskt recept med mandelpotatis, som spritts över landet av f.d. hovkocken Werner Vögeli. Det var hans absoluta favorit bland svenska rätter. Går också bra med färskpotatis. Bo Martinsson