INGREDIENSER
600 g fläskytterfilé
Salt
Vitpeppar
Smör och rapsolja
400 g potatis
150 g morötter
150 g palsternacka
150 g rotselleri
150 g kålrot
150 g purjolök
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
10 – 15 st kvisttomater
2 krm rosmarin
2 krm timjan
4 msk rapsolja
Salt och grovmalen svartpeppar efter smak
SÅ HÄR GÖR DU
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek filén i en stekpanna så den får lite färg. Lyft över filén i en ungsäker form, gärna samma som du sen ska ha rotfrukterna i.
Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 67 grader. Ta ut och linda in filén i aluminiumfolie och låt vila.
Under tiden som filén tillagas skalas och delas rotfrukterna i bitar på cirka 2×2 cm.
Klyfta rödlöken. Grovhacka vitlöken. Strimla purjolöken.
Lägg allt i formen, tillsätt kryddorna samt oljan. Blanda väl.
Sätt in i ugnen när filén är klar.
Rör om efter 20 minuter. Lägg samtidigt dit kvisttomaterna.
Fortsätt laga i ytterligare 20- 30 minuter.
Låt filén vara med i ugnen de sista 10 minuterna