Espresso – Din lokala tidning
Image default

Friterad gösfilé à la Sotomaior

gösfilé,husmanskostens vänner,espresso media

Friterad gösfilé à la Sotomaior

Johnny Billinger Friterad gösfilé à la Sotomaior Friterad gösfilé à la Sotomaior Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

Gösfilé Sotomaior

600 g ben- och skinnfri gösfilé

vetemjöl till paneringen

3 ägg

ströbröd

olja till friteringen

smör till stekningen

salt och peppar

Champinjonsås

16 stora champinjoner

2 scharlottenlökar

smör till stekningen

5 dl vispgrädde

salt och peppar

8-12 små salladslökar

SÅ HÄR GÖR DU

Skiva champinjonerna till såsen. Skiva löken.

Stek svamp och lök i lite smör på ganska låg värme tills svampen fått färg och vätskan dunstat. Häll på grädde och koka ihop tills det börja tjockna. Smaka av med salt och peppar.

Skär roten av salladslökarna och koka dem mjuka i lite vatten med en klick smör.

Panera gösen i mjöl, därefter i uppvispat ägg och sist ströbröd.

Hetta upp oljan till 170-180 grader i fritös eller kastrull. Fritera gösfiléerna några minuter tills de fått fin färg och är frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera den nyfriterade fisken med champinjonsås, citronklyftor, kokt potatis och övriga tillbehör.

 

Foto: Dan Strandqvist

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

Ett svalt vitt, torrt vin passar utmärkt till.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x