INGREDIENSER
Gösfilé Sotomaior
600 g ben- och skinnfri gösfilé
vetemjöl till paneringen
3 ägg
ströbröd
olja till friteringen
smör till stekningen
salt och peppar
Champinjonsås
16 stora champinjoner
2 scharlottenlökar
smör till stekningen
5 dl vispgrädde
salt och peppar
8-12 små salladslökar
SÅ HÄR GÖR DU
Skiva champinjonerna till såsen. Skiva löken.
Stek svamp och lök i lite smör på ganska låg värme tills svampen fått färg och vätskan dunstat. Häll på grädde och koka ihop tills det börja tjockna. Smaka av med salt och peppar.
Skär roten av salladslökarna och koka dem mjuka i lite vatten med en klick smör.
Panera gösen i mjöl, därefter i uppvispat ägg och sist ströbröd.
Hetta upp oljan till 170-180 grader i fritös eller kastrull. Fritera gösfiléerna några minuter tills de fått fin färg och är frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera den nyfriterade fisken med champinjonsås, citronklyftor, kokt potatis och övriga tillbehör.
Foto: Dan Strandqvist
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Ett svalt vitt, torrt vin passar utmärkt till.