INGREDIENSER
4 skivor fläskkarré
1 citron
1 msk fänkålsfrön
2 vitlöksklyftor
flingsalt och lite timjan till dekoren
Citronpotatis:
1 kg färskpotatis
olivolja
1 citron
flingsalt och nymald svartpeppar
Tomat- och myntasallad
4 bifftomater
1 rödlök
1 knippe hackad mynta (ca 1 dl)
¾ dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk grovt salt
2 msk grovmalen svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU
Tvätta och riv skalet från citronen. Mortla fänkålsfrön med citronskal och vitlöksklyftor samt 2 tsk flingsalt. Gnid in köttet med blandningen.
Tvätta potatisen och skär den i halvor. Blanda med olivolja. Tvätta och riv skalet från citronen och blanda med potatisen och generöst med salt och peppar. Rosta i ugnen ca 20 minuter.
Grilla fläskkarréskivorna ca 4-5 min på varje sida. Garnera gärna med lite färsk timjan. Servera med potatisen och en god sallad.
Skiva Tomaterna och finhacka löken. Lägg upp tomaterna på ett fat. Strö lök och mynta ovanpå. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och häll över tomaterna.
ÖVRIGT
Fläskkarré är en favorit. Allt kött med insprängt fett är bra att grilla. Det ger en härlig smak och gör köttet saftigt. Fettet är det bara att skära bort när man ska äta. Fläskarré är billig mat! Prova den här fräscha varianten med fänkål och citron. Bo Martinsson.