INGREDIENSER
800 g falukorv av bra kvalité
1-2 purjolökar
1 gul lök
Svensk senap
Chilisås
Paprikapulver
2 saltgurkor
10-12 cocktailtomater
1 tsk färsk hackad timjan
2 msk hackad persilja
2 dl vispgrädde
150 g riven lagrad herrgårdsost
Salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU
Sätt ugnen på 175 grader, ansa purjolöken och skär den i ringar, inte allt för tunna.
Skär löken i halvringar, inte allt för smått.
Smörj en ungsäker form med rikligt med smör, lägg purjolöken i botten på formen.
Skär ett djupt snitt längs hela falukorven, dela den försiktigt men ändå så den håller ihop.
Flytta över falukorven till formen, stryk på ganska så rikligt med senap och chilisås, salta och peppra samt pudra över lite paprikapulver.
Halvera tomaterna och skär saltgurkan i stavar. Garnera korven med lök, tomater, gurkstavar och timjan. Ringla över vispgrädden, strö över osten.
Gratinera falukorven i mitten av ugnen i 30 minuter.
Ta ut formen när falukorven fått en fin färg och strö över persiljan.
Servera med ditt goda potatismos och eventuellt fler gurkstavar.
ÖVRIGT
Smaklig spis ! Sven Nilsson