INGREDIENSER
700-800 g lammkotletter
salt och peppar
Marinad:
2 vitlöksklyftor
några myntablad
1 kvist rosmarin
1 kvist timjan
1-2 dl olivolja
1 dl rödvin
Ljummet Potatispaket:
16 kokta färskpotatisar
1 knippe kokt sparris
1 knippe rädisor
50 g smör
1 msk timjan
salt och nymalen svartpeppar
4 ark bakplåtspapper
Timjan och citronklyftor till servering
Picklad Lök:
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit 12%
3 dl vatten
2 rödlökar skurna i tärningar
SÅ HÄR GÖR DU
Grillad Lammkotlett
Lägg kotletterna i plastpåsen och låt dem marinera i kylen, gärna några timmar.
Ta upp köttet och krydda det med salt och peppar. Grilla kotletterna tills de ser härligt gyllenbruna ut, 3-4 minuter på varje sida.
Ljummet Potatispaket
Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen, skär sparrisen i bitar, ansa och dela rädisorna.
Smält smöret i en panna och bryn det under omrörning ex. med en visp. Ta pannan från värmen och blanda i grönsaker och timjan. Salta och peppra.
Forma bakplåtspappren till fyra smällkaramellformade paket. Lägg dem på ugnsgaller. Fördela grönsakerna i paketen. Baka i mitten av ugnen tills allt blir genomvarmt, ca 15 min.
Servera med citron.
Picklad Lök
Koka upp socker, ättiksprit och vatten. Låt kallna.
Blanda i löken och marinera minst en timme.
ÖVRIGT
Bo Matrinsson, Husmanskostens Vänner.