INGREDIENSER
700 g skinn och benfri gösfilé.
3 msk vatten
3 msk färskpressad citronjuice
2,5 dl vispgrädde
0,5 – 1 dl finriven pepparrot
Salt och peppar.
SÅ HÄR GÖR DU
Salta och peppra fisken, häll vatten och citronjuice i en stekpanna med höga kanter. Lägg i fisken och sjud under lock 5-10 min, tills fisken är färdig.
Lyft upp fisken och håll den varm. Tillsätt grädden i fiskspadet och koka ihop 5-10 min.
Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka fisken i stekpannan. Strö över pepparrot. Servera med pressad potatis och citronklyftor. Garnera med dillvippor.
ÖVRIGT
Gösen är eftertraktad av sportfiskare och dessutom en av de mest välsmakande fiskarna. Den har ett fast, magert och vitt kött. Gösen blir rätt stor, mellan ett och tre kilo. Bo Martinsson.