INGREDIENSER
4 Isterband
1 kg skalad, nykokt potatis
Bechamelsås
Persilja
Dill
Inlagda rödbetor
Bechamelsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl kokande mjölk
Salt, vitpeppar
Muskotnöt
SÅ HÄR GÖR DU
Stek Isterbanden långsamt i en stekpanna.
Skär ner potatisen i bechamelsåsen, rör försiktigt ner hackad dill och persilja.
Lägg upp på tallrik och servera med inlagda rödbetor.
Bechamelsås
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet och rör noga till en tjock slät massa.
Häll i den varma mjölken, lite i taget under omröring, se till att såsen inte bränner i botten, ha alltså inte för hög värme.
Låt småsjuda i 5 minuter och fortsätt röra under tiden. Smaka av med salt och peppar.
Avsluta med att riva lite muskot, efter behag, i såsen.
Servera med potatismos eller stuvad potatis.
ÖVRIGT
Ett ljus svalt öl smakar gott till denna rätt. Hemligheten är bra isterband, det gäller att leta upp dem och sen aldrig släppa taget. Ett tips, diskutera aldrig isterband med en smålänning (jag vet, min fru är småländska) Du blir överkörd så det ryker om det. Du får en blick som säger; ”Du din Jöns vet inte ett jota om isterband, Du är patetisk som tror Dig veta något om denna vetenskap!