Espresso – Din lokala tidning
Image default

Korvgryta

Korvgryta

Johnny Billinger Korvgryta Korvgryta Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

6-8 olika sorters korv ex kabanosser, frankfurter, nurberger, bratwurst etc

1 stor gul lök

1 palsternacka

1 stor persiljerot

800 g potatis

3 morötter

1 liten klyfta vitkål(ca 200 g)

1 flaska folköl 33 cl.

1/2-1 lit hönsbuljong

10-12 kryddpepparkorn

2 lagerblad

några timjankvistar

1/2 bunt finskuren bladpersilja

salt och peppar.

SÅ HÄR GÖR DU

Dela korvarna i stora bitar.

Skala och skär löken i klyftor, skär palsternackan i grova stavar, finstrimla persiljeroten, potatisen i klyftor, morötterna i grova stavar och Strimla vitkålen.

Varva alla ingredienser i en stor gryta som kan ställas fram direkt på bordet sedan.

Salta och peppra på varje lager

Bind ihop timjan och persilja till en kryddbukett och lägg den i av grytan

Häll på öl och hönsbuljong så att det täcker. Koka upp och låt allt småputtra tills potatisen och grönsakerna känns färdiga utan att vara sönderkokta

Strö över persiljan och servera med en god senap eller tex ett gott lantbröd.

ÖVRIGT

Korv i alla dess former finns på svenskarnas tio i topplista oavsett var i landet vi befinner oss. I de flesta livsmedelsbutiker finns mängder med kvalitetskorvar. En god korvgryta som den här är bjudmat av bästa märke och platsar på både små som stora kalas, speciellt om det är många åldrar som samlas runt bordet. Till serveringen är det inte fel att sätta fram ett batteri med goda starköl där gästerna får välja. Bo Martinsson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x