INGREDIENSER
800 g potatis av mjölig sort
1-2 msk pressad citron
2 msk smör
Salt och peppar
2 gula lökar skivade
Smör till stekning
400 g laxfile, tärnad
1 ½ dl vispgrädde
1 ½dl mjölk
½ dl riven pepparrot
Finhackad dill och persilja samt broccoli till servering
SÅ HÄR GÖR DU
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet, tillsätt citron, smör, salt, peppar och stöt till mos.
Värm ugnen till 225 grader.
Stek löken mjuk och glansig. Bred ut det mesta av den i en smord ugnsfast form och lägg laxtärningarna ovanpå.
Blanda grädde, mjölk, pepparrot, salt och peppar i en bunke och häll i formen. Klicka potatismoset i en ring runtom.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter tills moset får lite färg. Lägg på resten av den stekta löken, toppa med dill och persilja och servera med kokt broccoli.
ÖVRIGT
GOTT ATT DRICKA TILL: Nr 5899 Georg Breuler Riesling Sauvage 2018. Fruktigt, mycket friskt, med inslag av gröna äpplen, päron, örter, limeskal. Serveras vid 8-10 grader. Kan lagras. Familjen Breuler har tillverkat vin sedan l880od1 är välkänd i Tyskland-Rheingau. Pris 125:- per butelj. Recept: Katarina Eriksson.