INGREDIENSER
3-4 skinn och benfria rökta makrillfiléer, alternativt annan varmrökt fisk som sik, lax, eller öring.
600 g kokt fast potatis
1 purjolök
4 tomater
Smör till formen
3 ägg
1 msk orökt kaviar
3 dl vispgrädde
Några kvistar dill
1 knippe timjan
Salt och vitpeppar
SÅ HÄR GÖR DU
Sätt ugnen på 180 grader. Skiva potatis, purjolök och tomater.
Varva tillsammans med bitar av makrillfiléerna i smord ugnsfast form.
Slå äggstanningen över fisken och baka i ugn 25-30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och allt fått lite färg.
Garnera med dillkvistar och servera omgående.
ÖVRIGT
Ett källarsvalt öl typ pilsner är en utmärkt dryck till denna rätt! Jag minns ännu den underbara doften av morsans makrillåda. Makrillen köpte hon av fiskhandlare Madsen från Glimåkra som kom varje tisdag med sin fiskbil. Denna låda är det bästa man kan tänka sig av husmorskosten!