INGREDIENSER
200 g kokt färskpotatis
1 äpple
1 rödlök
Gräddfil
1 bunt gräslök
Sallad
Peppar
SÅ HÄR GÖR DU
Skiva potatisen och skär äpplet i lika stora bitar.
Skala och skiva löken fint. Skär gräslöken i stavar.
Skär sillen i vackra bitar med vass kniv.
Vänd ihop salladen försiktigt så att ingredienserna inte går sönder.
Lägg upp på tallrikar eller skålar. Ringla över lite gräddfil.
ÖVRIGT
Vrid några varv på pepparkvarnen, och kanske behövs några korn havssalt också. Till gubbarna i ”tipsbolaget” brukar jag servera rostat Vikabröd, kryddost samt öl och brännvin. Tag gärna efter! Det här är en utmärkt sommarrätt när färskpotatisen går till och när man på grund av värmen kanske behöver ett extra salttillskott. Matjessill tillhör livets goda, men den måste vara lagrad och mogen. Nylagd matjessill är torr och hård. Titta därför efter sista datum på matjessillburken redan i butiken så att Du inte får alltför nyinlagd sill.