INGREDIENSER
1 finhackad
gul lök
1 msk smör
4 hela matjesfiléer
1 msk skuren gräslök
2 tsk crème fraiche
1 tsk dijonsenap
Vitpeppar
Salt
SÅ HÄR GÖR DU
Bryn den hackade löken i smör och låt svalna.
Skär matjessillen i små tärningar.
Blanda samman sill, gräslök, creme fraíche och senap med den brynta löken.
Smaka av med salt och peppar.
Forma röran till små puckar eller ägg.
Servera på eller med en bit fäbodknäcke och väl lagrad västerbottenost.
Tillbehör:
Fäbodsknäcke Västerbottenost
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Kanske några friterade lökringar. Eller varför inte en OP-Andersen snaps och en ljus öl med liten beska. Peter Skagerholm.