INGREDIENSER
ca 2 liter späda toppblad från nässlor
1 liten knippe gräslök
2 msk smör
3,5 msk mjöl
1,5 liter buljong
anis, fänkål, salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU
Skölj och rensa nässlorna.
Koka dem i saltat vatten 15 min. Häll bort spadet.
Hacka nässlorna fint tillsammans med gräslöken.
Fräs smör och mjöl och späd med buljongen.
Låt soppan koka 5-10 min.
Lägg i de hackade nässlorna och smaksätt med lite stött anis och fänkål samt salt och peppar. Nu ska soppan bara koka ett par min.
Servera med hårdkokta ägghalvor.
ÖVRIGT
En av de finaste svenska soppor vi har och dessutom trivsam eftersom man själv kan bidra med råvaran genom att gå ut och plocka nässlor. Fritiof Nilsson Piraten krävde på sin tid alltid en skål med finhackade körvel och gräslök att strö över soppan! Bo Martinsson.