INGREDIENSER
14-16 st. fina, goda päron
vatten
socker
citronsaft
Kakaopulver
Vinskumsås:
4 äggulor
1 dl strösocker
4 dl vitt vin
1 tsk majsenamjöl
SÅ HÄR GÖR DU
Skala päronen och skrapa stjälkarna. Koka dem nätt och jämt mjuka i sockerlag tillsatt med lite citronsaft. Alternativt: anskaffa färdigskalade päron i sockerlag (finns på burk).
Till såsen vispa ihop äggulor och socker i en kastrull och tillsätt majsenamjölet och vinet.
Låt såsen sjuda på ej för stark värme under kraftig vispning (med trävisp) tills såsen är tjock och pösig.
Häll upp den och vispa såsen kall. Laga ej till den för långt i förväg, ty den kan då lätt tunna ut sig.
Häll upp såsen på ett tunt serveringsfat och ställ päronen häri.
Strö lite kakaopulver ovanpå som lite garnering.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Till denna efterrätt passar vitt vin utmärkt eller någon enklare lemonad. Sven Appelgren.