INGREDIENSER
500 g rabarberstjälkar
1,5 dl socker
1 dl vatten
1,5 msk potatismjöl
1 tsk kardemumma
4 cm vaniljstång
1 nypa salt
1 nypa finmalen svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU
Skörda stjälkarna genom att dra dem uppåt och samtidigt vicka lite i sidled. Skär av bladet, som innehåller höga halter av den giftiga oxalsyran. Skala stjälkarna, de grova klyvs, och alla hackas sedan i cm-långa bitar.
Vattnet kokas med sockret, eventuellt tillsammans med lite av stjälkarnas röda skal för att få en mer färgad kräm.
Sila ifrån skalen. Häll sockerlagen och kryddorna över rabarbern.
Koka upp under omrörning. När krämen är slät häller vi sakta i redningen av mjöl och lite vatten.
Häll i redningen, i en tunn stråle, under omrörning.
Servera i portionsskålar. Blanda lika delar vispgrädde och yoghurt, fyll på med dubbelt så mycket rabarberkräm
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Recept: Peter Skagerholm.