INGREDIENSER
1-1,5 kg tjocka revbensspjäll
10-12 kärnfria katrinplommon
1 tsk salt
1-2 krm vitpeppar
1 tsk ingefära
SÅ HÄR GÖR DU
Knäck benen i köttet (eller be att få det gjort i butiken). Då är det lätt att skära upp portionsbitar när spjället är stekt.
Skär små snitt och späcka med halva katrinplommon och krydda med salt, vitpeppar och ingefära.
Häll så mycket vatten i en långpanna så att det täcker botten. Lägg i köttet med bensidan upp.
Stek i 225 graders ugnsvärme mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Vänd revbensspjället och låt det steka ytterligare 40-45 minuter. Ös köttet då och då. Späd med mer vatten om det behövs, det ska alltid finnas lite på botten.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Hasse Börjesson, Husmanskostens Vänner.