Espresso – Din lokala tidning
Image default

Kryddkokta Plommon

Kryddkokta Plommon

Johnny Billinger Kryddkokta Plommon Kryddkokta Plommon Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

12 färska plommon

Kryddlag:

1 vaniljstång

Skal och saft av en lime

2 kanelstänger

2 ½ dl strösocker

5 dl vatten

SÅ HÄR GÖR DU

Mjukrör ½ liter vaniljglass med 3 msk mörk rom och ställ in i frysen medan plommonen kokas.

Dela vaniljstången på längden.

Skölj och skala limen med potatisskalare. Pressa ur saften.

Blanda vaniljstång, skal och saft av lime, kanelstänger, socker och vatten i en kastrull. Koka upp, lägg i plommonen och sjud tills de är knappt mjuka, ca 3-5 minuter.

Lyft upp plommon och limeskal och koka ihop lagen till hälften, ca 10 min.

Häll lagen över plommonen och servera dem ljumma eller kalla med en klick romglass.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x