INGREDIENSER
4 bitar koljafilé a 150-170 g (eller annan torskfisk)
0,5-1 dl vetemjöl
smör till stekning och salt
Kaviarstuvad purjolök:
1 medelstor purjolök
1 liten rödlök
6-8 kokta skalade potatisar
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
2 msk orökt kaviar
1 msk smör
salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU
Dela purjolöken på längden, skär bort det yttersta gröna och skölj noga.
Skala rödlöken. Strimla lök och purjolök och skiva potatisen.
Hetta upp en panna med 1 msk smör, fräs löken utan tt den tar färg. Slå på grädden och låt det koka ihop. Tillsätt crème fraiche, kaviar och skivad potatis, smaka av med salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna till fisken och lägg i en klick smör.
Ta bort skinnet från fisken och strö över lite salt.
Vänd filéerna i mjöl.
Stek koljan på medelhög värme tills bitarna är gyllenbruna.
Lägg kaviarstuvningen på ett fat och placera fiskarna ovanpå.
ÖVRIGT
Detta är en härlig vardagsrätt. Koljan men även kummeln betraktades länge som billig skräpfisk, men är nu etablerade som de goda och välsmakande fiskar de är. Bo Martinsson.