Espresso – Din lokala tidning
Image default

Stenborgare  

Stenborgare

Johnny Billinger Stenborgare   Stenborgare   Skriv ut
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 flaska Brännvin Special, eller vodka av hög kvalitet

2 torkade pomeransskal

1 msk hel anis

1 msk hela fänkålsfrön

1 msk hel koriander

2 tsk honung

5 cl rött portvin

SÅ HÄR GÖR DU

Koka pomeransskalen några minuter i vatten tills de är mjuka.

Skär/skrapa bort allt det vita på undersidan av skalet. Obs – viktigt annars blir snapsen besk!

Skär skalet i strimlor. Lägg pomeransskalen, de övriga kryddorna och honungen i en stor glasburk med lock.

Häll på spriten och låt stå 3-4 dagar.

Sila av spriten genom kaffefilter. Smaka av med portvin.

 

 

ÖVRIGT

Stenborgare finns fortfarande på Operakällarens Dryckeslista. Du kan också beställa Stenborgare på Systembolaget. Det är dags att börja tänka på den egenkryddade julsnapsen inför kommande helger. Här är receptet på en fin gammal klassiker, ”Stenborgare”. Det var den populäre operasångaren Karl Stenborg som i mitten på 1800-talet införde snapsen på Operakällaren. Om aftnarna gick det livligt och gemytligt till på Operakällaren, med nattliga dryckesslag och kvartettsång tills förordningen om näringsställenas stängning vid midnatt utfärdades.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x