INGREDIENSER
4 bitar fläskkarré ca 180-200 g st.
1 msk fänkålsfrön
1 msk korianderfrön
½ msk svartpeppar
1 msk socker
2 msk olivolja
salt
Sallad:
2 rödlökar
2 röda äpplen
3 msk majonnäs
1 dl gräddfil
10 g dragon (gärna färsk)
salt och svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU
Stöt fänkålsfrön och korianderfrön, svartpeppar och socker i en mortel till ett grovt pulver. Klappa in kryddblandningen i köttet. Täck med plastfolie och låt marinera minst 1 timme i kylskåp.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och stek köttet på stark värme på båda sidor, salta. Sänk värmen och stek 3-4 minuter på varje sida.
Servera med äppel- och rödlökssallad och kokt potatis.
Sallad:
Skala och skär rödlöken i tunna strimlor, skölj i durkslag i rinnande iskallt vatten i 3-4 minuter, krama ur löken då och då.
Skär äpplena i tunna stavar.
Blanda majonnäs, gräddfil och dragon i en skål, änd ner rödlök och äpplen. Smaka av med salt och peppar.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.
ÖVRIGT
Dryck till: Röda viner, mjuka & bäriga. Fläskkött är mångsidigt och anpassar sig efter de flesta tillbehör. Det betyder att det också är vinvänligt. Och bredden är anmärkningsvärd – grisen ”flirtar” vilt med de flesta vintyper. Lätta italienare och beaujolais är utmärkta val om Du gillar mjuka & bäriga viner. Fläskkarré är en mångsidig köttbit som rätt hanterad är sorgligt underskattad. Och den går lika bra att steka på spisen som att grilla utomhus. Stek inte köttet för länge, fläskkött som legat för länge i pannan är lika kul som en kvarskatt. Om du väljer att grilla köttet behövs ingen olja. Bo Martinsson.