INGREDIENSER
1 gul lök
2 purjolökar i strimlor
4 stora potatisar i skivor
1 msk smör
6 dl grönsaksbuljong
4 dl mjölk
1 dl grädde
salt och peppar
Till serveringen:
1 dl crème fraiche
0,5 dl gräslök eller persilja hackad
0,5 dl rostade pinjenötter
olivolja
SÅ HÄR GÖR DU
Fräs lök, purjolök och potatis tillsammans med smöret.
Tillsätt mjölk och buljong. Sjud utan lock till dess potatisen mjuknat, ca 15 min.
Rosta under tiden pinjenötterna i en torr stekpanna. K
ör soppan ordentligt slät med en mixerstav eller matberedare.
Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar.
Häll upp i skålar och lägg en klick crème fraiche, ringla en god olivolja runt.
Strö över hackad persilja eller gräslök och rostade pinjenötter.
ÖVRIGT
Bo Martinsson.