INGREDIENSER
150 g blandade salladssorter
3 tomater
5 späda kokta rödbetor
1 knippe salladslök
125 g getost (gärna svensk)
1-2 tsk honung
2 msk örtvinäger
4 msk kallpressad rapsolja
2 msk rostade pinjenötter, eller solrosfrön
färsk basilika
salt o peppar
Krutonger:
3 Skivor franskbröd
½ msk rapsolja eller olivolja
torkade och mortlade kryddor t.ex. rosmarin.
SÅ HÄR GÖR DU
Riv salladen och bred ut den på ett fat.
Skär tomater och rödbetor i bitar. Strimla salladslöken. Fördela detta över salladen. Skär getosten i tärningar och lägg på fatet.
Smält honungen, blanda den med örtvinägern, rapsolja, salt och peppar. Strö över pinjenötter och färsk basilika.
Krutonger:
Skär bort kanterna på brödet och skär det i sockerbitsstora tärningar.
Vänd dem i olja och finstötta kryddor på ett ugnssäkert fat.
Torka dem i 200 graders ugnsvärme 3-5 minuter.
Strö krutongerna över salladen vid serveringen.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.
ÖVRIGT
En god och lättlagad sallad som passar för varma lata dagar, som lunch eller som förrätt tillsammans med en grillad köttbit. Vintips: Ett svalt Sauvignon blanc är utmärkt, gärna ett från Frankrike, typ Meneton-Salon eller från Reuilly.