En klassisk juldryck som passar till julbordets sälta.
Ingredienser:
½ liter Porter
½ liter lättöl eller svagdricka
1 dl Madeira
Blanda kylskåpskall porter med lättöl eller svagdricka i en kanna, smaksätt med Madeira och servera.
Sturehofs mumma
Restaurang ”Sturehof” i Malmö gör en oslagbart god mumma och receptet sprids bland finsmakare långt utanför Skånes gränser.
2 flaskor Porter a 33 cl
1 flaska Ginger Ale
6 cl torr sherry
6 cl Gin
Mellanöl
Blanda alltihop i en stor kanna och fyll upp kannan med mellanöl till sist.
Gran- och Lingonsnaps, 35 cl
Att smaksätta sin egen julsnaps är trevligt, dessutom blir den vacker som juldekoration. Det ska helst vara nya granskott, men en kvist av julgranen går bra. Men det ska inte vara ädelgran eftersom den inte doftar lika mycket som vanlig gran.
Ingredienser
35 cl vodka/rent brännvin med neutral smak
1 dl lingon
1 dl granskott
0,5 dl russin
Gör så Här:
Blanda samman, Vodka/Brännvin, lingon, grankvist och russin. Låt stå och dra 3-4 dagar i kylskåpet. Sila bort russin och hälften av lingonen. Låt en grankvist ligga kvar i flaskan när snapsen serveras. Om färgen bleknat, byt ut grankvisten.