INGREDIENSER
MAT. Kyckling kan man tillaga på många sätt, receptet nedan är en av mina favoriter. Inte så många ingredienser, går ganska så fort att tillaga, mögelosten sätter en bra smak på såsen. Prova nu att laga denna kycklinggryta så kanske även du kommer att få en ny favorit när det gäller kycklingrätter.
INGREDIENSER:
4 personer
4 kycklingklubbor, tinade
1 dl grädde
100g champinjoner
2 dl crème fraiche
75 g ädelost
Salt, peppar, vitlökspulver, vatten
Persilja
1 dl grädde
100g champinjoner
2 dl crème fraiche
75 g ädelost
Salt, peppar, vitlökspulver, vatten
Persilja
SÅ HÄR GÖR DU
• Bryn kycklingklubborna, salta o peppra
• Lyft över i en gryta, vispa ur pannan med ca 1 dl vatten, häll i grytan.
• Tillsätt 1 dl grädde och 1 kryddmått vitlökspulver.
• Koka kycklingen ca 20 min eller 82° vid benet.
• Bryn champinjonerna, smula ädelosten och rör ner i grytan tillsammans med crème fraiche.
• Låt koka upp tills osten smält, tillsätt klippt persilja.
Servera med ris och grönsallad. Dryck öl eller vatten.