Espresso – Din lokala tidning
Image default

Fläskfilégryta

fläskfilégryta,snabblagat

Fläskfilétgryta – lättlagad och mycket god

Johnny Billinger Fläskfilégryta Fläskfilégryta Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

800 g fläskfilé
Smör att steka i
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
250 g färska champinjoner
1 röd paprika
3 dl grädde
2 dl crèmefraiche
2 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
2 dl riven lagrad smakrik ost
Smaka av med salt, peppar och kinesisk soja
Tips – För lite mer sting så tillsätt en tsk Sambal Olek

SÅ HÄR GÖR DU

Putsa och skiva köttet. Stek i smör.
• Hacka lök, vitlök, champinjoner och paprika och fräs i stekpanna.
• Lägg kött och grönsaker i en lite större gryta eller panna och rör ner grädde, crème fraiche och smaksättningar.
• Låt allt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av och dra bort från pannan, rör ner osten.
• Servera med valfritt tillbehör – vi åt den med smashad potatis.
fläskfile1
HUSMANSKOSTENS VÄNNER

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x