INGREDIENSER
500 g vitkålshuvud
2 dl creme fraise
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 dl hackad persilja
300 g rimmat fläsk
SÅ HÄR GÖR DU
Skölj och strimla ½ litet vitkålshuvud (ca 500g). Koka strimlorna i lättsaltat vatten cirka 5 min. Mät upp 1-2 dl av kokvattnet och häll i kastrull och rör ner 2 dl Crème Fraiche. Koka upp. Rör ner vitkålen. Smaka av med 1 krm svartpeppar och 1 tsk salt och 1 dl hackad persilja. Servera vitkålen med stekta skivor rimmat fläsk (ca 400 g).
En grov brödskiva och en kall pilsner är gott till.
ÖVRIGT
Fläsk är gott, låt oss slå fast det med en gång. Behandla det med kärlek och omsorg. Undvik att köpa det färdigskivat, utan köp en bit och skiva själv, det blir godare och bättre, dessutom får man själv bestämma tjockleken på skivorna!