Espresso – Din lokala tidning
Image default

Pannbiff med stekt rödlök

pannbiff

Pannbiff med stekt rödlök

Johnny Billinger Pannbiff med stekt rödlök Pannbiff med stekt rödlök Skriv ut
Portioner: 6
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

600-800 gr blandfärs.

3 skivor vitt formbröd-

½ flaska vichyvatten,

1 gul lök

2 ägg,smör till stekning

salt och peppar

6 rödlökar

4 krossade kryddpepparkorn.

Skysås:

3 dl kalvbuljong

1 msk kallt smör

salt och peppar.

SÅ HÄR GÖR DU

Skär bort kanterna på det vita formbrödet. Blötlägg brödet i vhicyvatten och ägg. Finhacka den gula löken. Fräs den i smör utan den får färg. Låt svalna. Blanda färsen med brödblandningen och löken. Smaksätt med salt, vitpeppar ch kryddpeppar. Forma blandningen till pannbiffar. Stek den i smör.

Koka ihop kalvbuljongen i några minuter. Vispa i smöret och smalsätt med salt och peppar. Skiva rödlökarna. Stek dem mjuka i smör.

Servera pannbiffarna med rödlök, skysås och kokt potatis.

 

Smaklig spis !

/Bo Martinsson

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

Pannbiff är nästan alltid omtyckt och kan varieras. Här är en lite ”lyxiare”variant. Om det blir något över frys in. Eller använd som pålägg på en landgång!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x