Espresso – Din lokala tidning
oredssons elektriska

Oredssons elektriska – engagerad i näringslivet, shopping och sponsring av föreningar

Oredssons Elektriska har funnits i Osby sedan byn elektrifierades, och så länge det har funnits en näringslivsförening har familjeföretaget varit medlem. 2021 satsade Carina och Bengt – den tredje generationen Oredssons som driver firman – på expansion i nya lokaler. Ett beslut som varit ett stort lyft för butiksdelen av företaget.

– För mig som har ansvar för butiksdelen är Osby Shopping ett viktigt nätverk, och med 16 anställda elektriker är vi även en del av näringslivet som tjänsteföretag, säger Carina Oredsson.

– Både som enskild butik och i det större arbetet med att Osby ska ha ett levande centrum tycker jag att det känns som en trygghet att man är med i ett nätverk med många företagare – det är lättare när man jobbar tillsammans än om alla jobbar åt varsitt håll!

SAMLANDE PRESENTKORT

Från och med nyligen är Oredssons en av två butiker där man kan köpa Osby Shoppings presentkort.

– De finns hos oss och Växtmästaren. Jag tycker att presentkorten fyller en viktig funktion! De finns i en valör – 100 kronor, och gäller i över 30 butiker. Många väljer att ge bort dem som present, och just att värdet är 100 kronor gör att de är lätta att använda. Större valörer kan göra det lite krångligt, då man inte gärna vill handla för en del av summan på ett presentkort. Nu kan man använda dem som delbetalning för en dyrare vara, eller bara köpa en ordentlig godispåse på Ica – och givetvis får man gärna köpa flera presentkort, skrattar Carina.

EN LYCKAD SATSNING

Att flytta till nya, större lokaler är en satsning som verkligen har fallit ut väl.

– För oss var det viktigt att ligga i centrum, men innan var vi väldigt trångbodda. Nu har vi kunnat utveckla butiksdelen, och kunderna hittar absolut hit.

– Givetvis håller vi öppet under hela sommaren – men jag ska hinna med några veckors ledighet. När sommaren är över går det fort innan det är dags att plocka fram julbelysningen, skrattar Carina.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x