Espresso – Din lokala tidning
margotwww

Världens barn behöver din hjälp

Den 3-5 oktober är det en stor insamlingskampanj för Världens Barn i våra kommuner och över hela Sverige. Utanför de större affärerna kommer det stå människor med insamlingsbössor, så se till att du har lite skrammel eller prassel i fickorna.

Under veckorna 39 och 40 sänds program i SVT där startskottet går 27/9 SVT 18.45
Måttot för i år är alla barns rätt till hälsa, skola, och trygghet.

Förra årets kampanj gav 104,6 miljoner till Världens Barn. I Skåne var Höganäs bästa kommun med 11 kr per invånare. På andra plats kom Osby med 8.01 kr/inv. Höör var trea med 6 kr/inv. Det är med andra ord inte så mycket som krävs för att toppa den listan. Resultatet från årets kommunkamp presenteras den 13 oktober. Så vi har gott om tid att göra en insats. Den 5 oktober blir det Galakväll och dagen efter stor summering i SVT 1.

avenyn göteborg 2023 foto lisa luckin

Insamlingskampanjen börjar redan den 27 september med Henrik Kruusval i Östersund,Tina Thörner i Torsby och Adrian Alebo Andersson i Umeå som leder kampanjen.

En prisad eldsjäl tar åter täten i insamlingskampanjen

Osby har i många år varit framträdande i kommunkampen. En av dem som visat vägen till Skånetoppen, är Margot Malmqvist. Margot utgår från Missionskyrkan som ofta tar en aktiv ställning och initiativ när det behövs. Både via insamlingar och hjälp som behövs på hemmaplan, som under de åren då flyktingar behövde vår hjälp med än någonsin. 2020 fick Margot Malmqvist pris som årets eldsjäl i Osby, just pga. sitt engagemang i frågor som krävde lokalt initiativ.

Nu är det åter dags för insamling för världens barn. Ingen kan ha undgått det fasansfulla som allt för många barn fått utstå och bevittna de sista åren. Din gåva ger både ett bättre samvete och bidrar till att vi här uppe i norra Skåne visar vägen.

Bössor i centrum

Insamlingen är lokalt i kommunerna ett samarbete mellan kyrkor och föreningar. Så håll utkik efter bössor på stan/byn. De lär finnas utplacerade i början på oktober.

Skulle du missa bössan, så går det bra att swisha. Alla instruktioner, där du dessutom får din gåva kopplad till kommunkampen, hittar du via nedan länkar.

https://bossan.varldensbarn.se/osby-foer-vaerldens-barn

swish osby

https://bossan.varldensbarn.se/oestra-goeinge-foer-vaerldens-barn

swish östra göinge

https://bossan.varldensbarn.se/haessleholm-foer-vaerldens-barn

swish hässleholm

Fakta Världens barn insamling

Världens Barn är en gemensam insamlingskampanj och ett samarbete mellan Radiohjälpen och 13 organisationer, SVT, Sveriges Radio P4 samt ett stort antal skolor, föreningar och privatpersoner runt om i landet. En del av pengarna från kampanjen går till Rädda Barnens arbete i Gaza och på Västbanken.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x