Espresso – Din lokala tidning
Image default

Svensk panna

Svensk panna

Johnny Billinger Svensk panna Svensk panna Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

600 gr kotlett av fläsk eller kalv, skuren i centimetertjocka skivor
2 skivor kalvlever i centimetertjocka skivor
600 gr potatis, skalad och skuren i 7-8 mm tjocka skivor
1 stor gul lök
1 purjolök skuren i ringar
4-5 lagerblad
Salt och nymalen vitpeppar efter smak
1 timjankvist
1/2 liter kalvbuljong (tärning)
1 flaska ljust öl
Hackad persilja

SÅ HÄR GÖR DU

Gör så här
Koka upp köttet i lättsaltat vatten, ta upp och skölj av det. På så vis släpper äggviteämnen som bildar skum som inte ser så trevligt ut.
Varva kött, lever, potatis, lök, purjolök, lagerblad, vitpeppar, salt och timjan. Låt sjuda på svag värme i 35-40 minuter . Strö rikligt med persilja. Servera dirket ur grytan!
Den svenska pannan blir ännu godare om du gör det dagen innan och låter den stå i kylskåpet över natten.
Smaklig måltid!

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

En svensk krogklassiker och en gammal hederlig rätt som aldrig får glömma bort. Det är nästan så att man ska dricka pilsnern direkt ur flaskan till den här rätten. Passar bra när det börjar bli kallt ute. Bo Martinsson

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x