Espresso – Din lokala tidning
Image default

Grytor och långkok – mustig lövbiffsgryta

grytor,långkok,lövbiff

Grytor och långkok – mustig lövbiffsgryta

Johnny Billinger Grytor och långkok – mustig lövbiffsgryta Grytor och långkok – mustig lövbiffsgryta Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

800 gr lövbiff

smör att steka i

2 msk tomatpuré

3 msk oxfond

2 msk soja

1 tsk  dijonsenap

3 dl grädde

2 dl mjölk

1 tsk mjöl

1 burk (400 gr) syltlök

salt & svartpeppar

färsk persilja.

SÅ HÄR GÖR DU

Grytor och långkok är verkligen något som hör vinterhalvåret till. Visst är det härligt att kunna servera en väldoftande, smakrik och varm gryta så här när vintermörkret lägger sig över oss. Dessutom gör det ingeting om den är snabb att laga.

1. Strimla lövbiffen och stek den i smöret i omgångar i en gryta. När allt kött har fått fin färg, lägg allt kött i grytan och fortsatt att steka.
2. Tillsätt tomatpuré, oxfond, soya, senap och grädde.
3. Rör ut mjölet i mjölken och slå på tillsammans med resterande mängd mjölk.Låt allt koka upp och koka i cirka 20 minuter.
4. Häll av lagen från syltlöken och lägg den sedan i grytan. Låt koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar.
5. Toppa med färsk persilja och servera tillsammans med nykokt ris.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

Smaklig spis önskar Bo Martinsson

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x