INGREDIENSER
800 gr lövbiff
smör att steka i
2 msk tomatpuré
3 msk oxfond
2 msk soja
1 tsk dijonsenap
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 tsk mjöl
1 burk (400 gr) syltlök
salt & svartpeppar
färsk persilja.
SÅ HÄR GÖR DU
Grytor och långkok är verkligen något som hör vinterhalvåret till. Visst är det härligt att kunna servera en väldoftande, smakrik och varm gryta så här när vintermörkret lägger sig över oss. Dessutom gör det ingeting om den är snabb att laga.
1. Strimla lövbiffen och stek den i smöret i omgångar i en gryta. När allt kött har fått fin färg, lägg allt kött i grytan och fortsatt att steka.
2. Tillsätt tomatpuré, oxfond, soya, senap och grädde.
3. Rör ut mjölet i mjölken och slå på tillsammans med resterande mängd mjölk.Låt allt koka upp och koka i cirka 20 minuter.
4. Häll av lagen från syltlöken och lägg den sedan i grytan. Låt koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar.
5. Toppa med färsk persilja och servera tillsammans med nykokt ris.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Smaklig spis önskar Bo Martinsson