INGREDIENSER
2 gula lökar
4 fläskkotletter
150 g grönmögelost
Smör till stekning
Maizena till såsen
Salt
Peppar
Grillkrydda
Sallad:
1 gurka
4-5 tomater
Salladshuvud
Vindruvor
SÅ HÄR GÖR DU
Hacka upp löken och fräs tillsammans med smör i en stekpanna.
Stek fläskkotletter i stekgrytan tillsammans med lite smör. Krydda med salt, peppar och grillkrydda.
Plocka ur kotletterna från stekgrytan och ta vara på stekskyn. Rengör stekgrytan och fyll på med lite vatten.
Placera kotletterna i det kokande vattnet och sätt på locket.
När potatisen nästan är färdigkokt, lägg på löken på kotletterna och garnera med grönmögelost.
Ha hög temperatur så att grönmögelosten smälter ner i kotletterna.
Sås:
Red den sparade skyn i en gryta bredvid tillsammans med Maizena. Smaka av med salt och peppar efter behov.
Serveras med kokt potatis och sallad.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.
ÖVRIGT
Christer Holm, Husmanskostens Vänner.