Espresso – Din lokala tidning
Image default

Ädelkotlett

kotlett,ädelkotlett

Ädelkotlett

Johnny Billinger Ädelkotlett Ädelkotlett Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

2 gula lökar

4 fläskkotletter

150 g grönmögelost

Smör till stekning

Maizena till såsen

Salt

Peppar

Grillkrydda

Sallad:

1 gurka

4-5 tomater

Salladshuvud

Vindruvor

SÅ HÄR GÖR DU

Hacka upp löken och fräs tillsammans med smör i en stekpanna.

Stek fläskkotletter i stekgrytan tillsammans med lite smör. Krydda med salt, peppar och grillkrydda.

Plocka ur kotletterna från stekgrytan och ta vara på stekskyn. Rengör stekgrytan och fyll på med lite vatten.

Placera kotletterna i det kokande vattnet och sätt på locket.

När potatisen nästan är färdigkokt, lägg på löken på kotletterna och garnera med grönmögelost.

Ha hög temperatur så att grönmögelosten smälter ner i kotletterna.

Sås:

Red den sparade skyn i en gryta bredvid tillsammans med Maizena. Smaka av med salt och peppar efter behov.

Serveras med kokt potatis och sallad.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.

ÖVRIGT

Christer Holm, Husmanskostens Vänner.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x