Espresso – Din lokala tidning
Ädelkotletter

Ädelkotlett

Ädelkotlett är ett enkelt sätt att göra maträtten lite lyxigare.

Ingredienser (4 portioner)
2 gula lökar
4 fläskkotletter
150 g grönmögelost
Smör till stekning
Maizena till såsen
Salt
Peppar
Grillkrydda

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Sallad:
1 gurka
4-5 tomater
Salladshuvud
Vindruvor

Hacka upp löken och fräs tillsammans med smör i en stekpanna.
Stek fläskkotletter i stekgrytan tillsammans med lite smör. Krydda med salt, peppar och grillkrydda.
Plocka ur kotletterna från stekgrytan och ta vara på stekskyn.
Rengör stekgrytan och fyll på med lite vatten.
Placera kotletterna i det kokande vattnet och sätt på locket.
När potatisen nästan är färdigkokt, lägg på löken på kotletterna och garnera med grönmögelost. Ha hög temperatur så att grönmögelosten smälter ner i kotletterna. Voilà, en ädelkotlett!

Sås:
Red den sparade skyn i en gryta bredvid tillsammans med Maizena. Smaka av med salt och peppar efter behov.

Servera ädelkotletterna tillsammans med kokt potatis, sås och sallad.

Smaklig måltid!

Annons
banner cx 60

Christer Holm, Husmanskostens Vänner

Se tidigare matrecept här.

Relaterade inlägg

Laga mat med smak av svampskörden

admin

Säsongsinspirerad meny

admin

Klassisk svensk sommarmat

admin

Potatisens betydelse bland allmogen

admin

Sparris med spickeskinka

admin

Mat till Valborg

admin

Lättlagat, lätt och billigt

admin

Sillinläggning på tre sätt

admin
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x