Espresso – Din lokala tidning
Image default

Ägglåda med Ansjovissås

ägglåda

Ägglåda med Ansjovissås

Johnny Billinger Ägglåda med Ansjovissås Ägglåda med Ansjovissås Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

4 ägg

10 ansjovisfiléer

1 vitlöksklyfta

2 ½ dl olivolja

Gräslök och dill

SÅ HÄR GÖR DU

Börja med att förbereda ansjovissåsen.

Hacka ansjovisfilérna och koka dem tillsammans med pressad vitlök, långsamt på svag värme i olivolja tills ansjovisen är borta, det vill säga har smält.

Knäck äggen i portionsformar och låt äggen sjuda i vattenbad cirka 4-5 min. Vitan ska stelna men gulan fortfarande vara lös.

Häll ansjovissåsen över äggen. Hacka gräslök och dill, strö det ovanpå.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.

ÖVRIGT

Bo Martinsson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x