Espresso – Din lokala tidning
Ahmad Safi – en mångkonstnär

Ahmad Safi – en mångkonstnär

För sex år sen kom Ahmad Safi till Sverige. Han lämnade, tillsammans med sin familj, Afghanistan på grund av kriget. Innan dess var han företagare och jobbade delvis med huskonstruktioner något som sen gled mer över till dekoration och design. Bl.a. så gjorde han Buddhastatyer. Sedan 2 år bor Ahmad i Älmhult tillsammans med frun och 6 barn i åldrarna från 7 år till 19 år.

Vackra Älmhultsbilder

Intresset för kreativa uttryck ledde nyligen till att Ahmad hade sin första utställning på Studieförbundet Vuxenskolan i Älmhult, där han visade upp egna vackra fotografier från Älmhult med omnejd.

– Sverige har en fantastiskt vacker natur, menar Ahmad. Men det krävs så mycket mer bakom ett fotografi. Du måste först tänka ut hela bilden och det gör man genom att skriva ner hur bilden skall vara. Vidare måste du planera och fokusera på bilden, förklarar Ahmad och visar fram ett antal vackra bilder.

Sagornas värld

Ahmad är autodidakt, vilket då betyder att han är självlärd. 

– Jag köpte min första kamera för några år sedan via Facebook. Det var då mitt stora intresse vaknade för fotografering. Jag hade tur som fick tag på en väldigt bra kamera som hjälper mig att skapa de bilder jag planerar.

På bilderna hittar vi också en vattenfontän som Ahmad själv har komponerat ihop med hjälp av fynd från loppisbesök. Ahmad är både engagerad och miljömedveten.  

– Man fyndar inte bara på en loppis, man återvinner och skapar nytt liv i föremålen, menar Ahmad.

Jenny Herz, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet vuxenskolan visar fram bilder på en sagolik fontän som för tankarna till sagornas värld.

Julgran i cement

Bland alla unika alster så hittar vi en cementtavla som har fått liv med hjälp av lampor som skiftar färg från lila, grönt och till gult. Här hittar vi även Groot-statyn på golvet, det är en staty gjord i cement och målad i guldfärg.

– Barnen ville ha en Groot-staty istället för julgran, berättar Ahmad. Så därför kom den till och har sen dess dekorerats med lite julpynt. Inte så vanligt kanske man alla tyckte det var både fint och kul.

Upptäcka naturen

Just nu så utvecklar Ahmad sina kunskaper i trä som material. Han går därför en studiecirkel i träslöjd i Pjätteryd. Bland flera vackra saker så sticker hans trähjärtan ut speciellt.

– Jag vill visa och uppmuntra människor till att inspireras av varandra, förklarar Ahmad. Förhoppningsvis kan jag få människor att upptäcka naturen också genom mina konstverk.

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy