Espresso – Din lokala tidning

Aktivt sportlov med IFK Osby

Under Aktivt sportlov tränade mellan 25-30 barn och ungdomar ihop under fyra träningspass på två dagar. Aktiviteten var gratis för deltagarna.

Två ledare, Kader och Alex, höll i aktiviteten. De är båda aktiva i olika lag inom IFK Osby. Träningarnas tema var anfallsspel, med olika moment som passning och mottagning, finta, dribbla och utmana samt avslut.

Även andra föreningar fanns representerade bland deltagarna, samt ungdomar som tidigare inte spelat fotboll i en förening.

Förutom fotbollen lade Kader och Alex stort fokus på att prata om vänskap och respekt. De uppmanade deltagarna att försöka se till så att alla trivdes, vilket också var känslan när dagarna utvärderades av ledarna. Samtliga ungdomar svarade ja på att de hade pratat med en deltagare som de inte träffat tidigare.

Inför nästa år satsar ledarna på att få med ännu fler barn och ungdomar från olika föreningar och sporter, så att de tillsammans får chansen att umgås, spela fotboll och leka.

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x