Espresso – Din lokala tidning

Alla var guldmedaljörer i Prästaloppet

Häromdagen genomfördes det femte Prästaloppet på Prästgårdens Förskola i Osby.
Alla barn födda 2014 var välkomna från Osbys förskolor att deltaga i det prestigefyllda loppet. Totalt var det 94 barn som kämpade sig upp för backarna i år.

Uppvärmning med drama
Ett mycket engagerat drama genomfördes av Lotti Pira, Caroline Arnström och Ronja Göransdotter, som tillsammans bildade ordet HEJ. Det var ett mysterium ett tag var en av bokstäverna var, men det hjälptes alla barnen åt med att lösa. En perfekt uppvärmning!
Hållbar utveckling var årets aktuella tema. Här fick barnen lära sig att det man inte får göra är att skräpa ner.
– Det var också en uppmuntran till att få barnen i rörelse, säger Lotti som är rektor på Prästgårdens Förskola och Fritidshem.

Hejaklack och guldmedalj
Det var många barn som sprang och kämpade sig uppför den svåra banan, några hade till och med varit på hårdträning inför den stora löparfesten. Sen fanns det ju en hejarklack på plats från Prästagårdens förskoleklass som peppade sina äldre kompisar.
Alla duktiga barn fick var sin glänsande gyllene medalj att hänga runt halsen efter att ha genomfört årets ”maratonlopp”.
Givetvis fick alla deltagare också en välförtjänt fika som bestod av en god frukt och dricka, sponsrat av Ica Supermarket i Osby.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy